Structureel aandacht voor gezondheid in L1 radioprogramma

Het L1 radioprogramma De Stemming gaat dit jaar structureel aandacht besteden aan het thema gezondheid.

“Bijzonder dat dit onderwerp nu die aandacht krijgt. Daar ben ik blij mee en ik maak er graag tijd voor vrij vanwege het maatschappelijke belang van het thema”,

zegt Maria Jansen, programmaleider van de academische werkplaats en hoogleraar populatiegericht gezondheidsbeleid in Maastricht.

Het wekelijkse radioprogramma wordt uitgezonden op zondag en is gewijd aan de actuele Limburgse politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Maria Jansen was al drie keer te gast om te spreken over belangrijke gezondheidsthema’s. Zo ging ze in op de achterstand van Zuid-Limburg op het gebied van gezondheid en participatie. Ook sprak ze over de Trendbreukbeweging die is ingezet om de achterstanden in te halen. En ze ging in op de noodzaak van gezonde kinderopvang en de voordelen van een geïntegreerd aanbod van opvang en basisschool voor kinderen vanaf 2 jaar.

Dit jaar is Maria Jansen zes keer te gast in De Stemming. Het thema waar ze als eerste op in zal gaan, is eenzaamheid. Een belangrijk en actueel thema, mede door de coronacrisis.

“Mooi dat ik een podium krijg om hier over te praten”,

besluit ze.

 

Beluister de onderstaande podcast van:

van 18 okt 2020 

van 20 dec 2020  vanaf 42:30 min tot 56:00 min

van 21 febr 2021  vanaf 25:40 – 37:00